Maglód városa mintegy 56 millió forinttal tartozik a Gyömrői vízműnek. Utóbbi ennek okán csőd közeli helyzetbe került, veszélyeztetve ezzel Ecser és Gyömrő lakosságának ivóvíz – ellátását. Maglód ezt leszarja.
Adva van három Budapest melletti település: Ecser, Maglód és Gyömrő. Ketten közösen (Ecser és Gyömrő) létrehoznak egy céget Gyömrő és Térsége Viziközmű Kft. néven. Ez a cég biztosítja az ivóvíz – szolgáltatást a két városban, valamint működteti a szennyvíz tisztító telepet is. Maglód csak, mint szerződéses partner van jelen: az Ő szennyvizüket is ez a cég fogadja be és tisztítja. Kell ugyebár lennie egy szerződésnek, melyben kerek perec rögzítve van, hogy mekkora kontingenst kap Maglód, és köbméterenként mennyiért fogadja be a telep a szennyvizet. A derék maglódi városvezetők már évekkel ezelőtt megkérdőjelezték a gyömrőiek által kimutatott mennyiséget, így egy saját mérőórát is üzembe állítottak. Láss csodát, ez is annyit mutatott, mint ami Gyömrőn van! Azóta az a műszer is „hiteltelen” számukra. Persze van ám itt még turpisság, hiszen Maglódon létrehoztak egy céget, mely beszedi a „csatornapénzt” a lakosoktól (akik fizetnek is derekasan), viszont elfelejtik ezt továbbutalni a gyömrői vízműnek. Mai nappal már 56 millió forintot sikerült egy eltüntetni, ellopni, visszatartani, stb. Hiába nyert már több pert a cég a várossal szemben, Maglód dafke nem hajlandó fizetni. A szolgáltatásról lekapcsolni őket nem lehet, mert azzal a cég járványveszélyt idézne elő, és szép kis bírságra számíthat. Így hát nincs mit tenni, a másik két település lakosai által befizetett összegből, valamint egyéb forrásokból pótolták kimaradt maglódi bevételt. Egészen eddig. A cégnek jó esetben még 1-2 hónapja van hátra, és fizetésképtelen lesz. Ha ez bekövetkezik, megszűnhet mindhárom település szennyvízkezelése, valamint Gyömrő és Ecser vízellátása. A Gyömrőiek még egy utolsó kísérletet tesznek a helyzet (és a vízellátás) megmentéséért: egy különálló céget hoznának létre, melynek mindhárom önkormányzat a tulajdonosa lenne, és kizárólag a szennyvízkezelés lenne a feladata. Az Ecseriek hajlanak erre a megoldása, és elsőre a maglódi polgármester is rábólintott. Ez persze nem jelenti azt, a maglódi képviselőtestület is így tesz majd, hisz nem ez lenne az első eset, hogy a FIDESZ többségű testület nem tartja a szavát, vagy épp felettébb nem racionálisa dönt. Ecser és Gyömrő lakosai pedig gondolkozhatnak azon, hogy ha Maglód továbbra sem teljesíti szerződésben vállalt kötelezettségeit, akkor vajon meddig folyik még a csapból a víz?
És még egy kérdés: ha a maglódi cég beszedi a lakosoktól a csatornadíjat, akkor hol az 56 millió forint? Persze olvasva a helyi újságokat látja az ember, hogy Maglódon vannak problémák. Egészen pontosan a csőd szélén áll az önkormányzat, holott százmilliókat nyertek pályázatokon. Állítólag ebbe (pontosabban az önrészekbe) rokkantak bele, mivel minden pályázathoz ugyanazt az egyetlen 50 milliós önrészt mutatták be. Aztán meg nyertek vagy három pályázatot...
Íme a felelősségteljes, előrelátó és törvénytisztelő (sicc!) maglódi képviselő – testület!
Szerző: Toony  2009.09.20. 10:39 Szólj hozzá!

Dobj egy macit te is! 2009. április 2.

A bejegyzés trackback címe:

https://muszi.blog.hu/api/trackback/id/tr621394125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása